Nieuwsbrief - 5 maart 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quiltsters en borduursters,

De maand februari was wel erg kort. De maand was voorbij voordat ik het in de gaten had. Dus vandaar dat de nieuwsbrief deze keer wat later is dan normaal. We maken melding van een bijzonder borduurpakket, door mijn vader geborduurd. Verder enkele nieuwsartikelen en natuurlijk de gratis blokken.

Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Wilma Karels

merklap merklappen
Zeeuwse merklap in beroemde Bayeux
De Zeeuwse merklap "Door ons gedaen", de langste van Nederland en België, hangt vanaf 3 mei bij zijn "kleine", maar wereldberoemde Franse broertje: het Tapisserie de Bayeux.
materialen quilten en patchwork
Fotobewerking gratis programma

Voor het gratis foto bewerk programma Picasa staat er sinds vorig jaar een handleiding op onze site. Deze handleiding is sinds kort bijzonder uitgebreid door mijn man Machiel.
Het gebruik van het programma wordt daarmee nog eenvoudiger. Heeft u het gratis programma nog niet gedownload, dan kan dat snel en eenvoudig boven- en onderaan de hoofdpagina van de handleiding Picasa.

Eén van de leuke opties is bijvoorbeeld zachte focus. (zie foto links)

Handwerkbeurs Zwolle
Hoeve De Beek presenteert programma

Hoeve De Beek en de Stichting 'Grebbelinie in het Vizier' hebben onlangs hun activiteiten voor 2008 gepresenteerd. Het succesvolle programma van vorige jaar wordt gecontinueerd.

borduurpakket Esher
Borduurpakket Esher

Bezoekers van onze winkel zien hem meteen hangen: een reusachtig langwerpig borduurpakket. Wat mag dat zijn?
gratis blok van de maand maart quilten patroon
Blok van de maand
Er is weer een nieuw gratis blok van de maand op onze site geplaatst met diverse mogelijke verwerkingen. Kijk naar het resultaat op de pagina met blokken van de maand of klik op het plaatje hiernaast om rechtstreeks naar het blok te gaan.

paard paper piecing patchwork patroon
Kerkuil in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In januari krijgt u daarom het patroon van een kerkuil.

Kerkuilen zijn eenvoudig te herkennen aan de hartvormige sluier, een kring van witte veertjes in het gezicht die allen naar buiten wijzen. De uiteinden van deze veertjes zijn donker zodat er een donkere rand ontstaat.

Muizen vormen het belangrijkste voedsel van kerkuilen en de soort is dan ook sterk afhankelijk van het aantal muizen. Het nest van kerkuilen bevindt zich bij voorkeur in een onbewoond en voor de vogel toegankelijk gebouw zoals een schuur of een ruïne.