Nieuwsbrief - 30 januari 2008

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quiltsters en borduursters,

In deze nieuwsbrief twee aankondigingen van workshops waar nog ruimte is om aan deel te nemen. Verder een gratis patroon van een hartje wat u heel snel kunt maken. U treft ook deze keer weer lezenswaardige nieuwsartikelen en natuurlijk de gratis blokken van de maand.

Het boek van Heleen Pinkster wat we in de vorige nieuwsbrief aankondigden, Foundation piecing in de tuin is blijkbaar in goede aarde gevallen. Er zijn er enorm veel verkocht en de bestellingen komen nog steeds binnen. Bedankt ook voor de positieve reacties die we er op krijgen!

Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Wilma Karels

workshop soluvlies
Workshop experimenteren met soluvlies
D.V. 2 februari 2008 verzorgt Elly van Steenbeek een workshop "Experimenteren met Soluvlies". Bij deze moderne techniek met de naaimachine werkt u met wateroplosbaar vlies. De resultaten zijn heel verrassend!

Bij deze workshop is nog plaats. Schrijf u snel in als u mee wilt doen.


workshop electric quilt 6
Gratis inloopworkshop EQ6
Op D.V. 22 februari verzorgt Heleen Pinkster een gratis workshop over het programma Electric Quilt 6. U kunt tussen 10.00 en 12.00 vrijblijvend deelnemen aan deze workshop.

U kunt tijdens deze presentatie/workshop kennis maken met het ontwerpprogramma Electric Quilt 6 zodat u kunt nagaan of het misschien voor u het aanschaffen waard is.

De praktijk leert dat huidige gebruikers van het programma ook naar dergelijke workshops komen. Er ontstaat dan een leuke en leerzame uitwisseling van ervaringen.

Hoe dan ook: voelt u zich vrij om te komen. Het is wel prettig als u even laat weten dat u komt.
materialen quilten en patchwork
Materialen voor het quilten

We hebben een beknopt overzicht van materialen voor patchwork en quilten toegevoegd aan de informatie op onze site. We merken namelijk dat vooral beginnende quilters vaak zoeken naar achtergrondinformatie over benodigdheden voor het quilten. Dit overzicht kan een eerste aanzet zijn. Aanvullende opmerkingen zijn altijd welkom.
Handwerkbeurs Zwolle
Handwerkbeurs Zwolle

Dat het handwerken weer in de lift zit, bewijst de Handwerkbeurs maar weer eens.
Mensen zijn massaal weer aan het breien, borduren en quilten. Men kruipt met plezier achter de naaimachine. Alweer voor de 5e maal vindt deze beurs plaats in de IJsselhallen te Zwolle.

Let op!
Veltropshop organiseert een busreis naar de Handwerkbeurs op vrijdag 1 februari 2008. Kijk bij het nieuwsartikel voor meer informatie.
hart quilten
Leuk patroon van een hart

Onlangs kregen wij van een van onze leveranciers een leuk gratis patroon van een hart. Ik heb er sinds die tijd al verschillende gemaakt. Dit leuke hart deel ik graag met anderen.

Het is mogelijk om er een stofpakket van te bestellen.
gratis blok van de maand februari quilten patroon
Blok van de maand
Er is weer een nieuw gratis blok van de maand op onze site geplaatst met diverse mogelijke verwerkingen. Kijk naar het resultaat op de pagina met blokken van de maand of klik op het plaatje hiernaast om rechtstreeks naar het blok te gaan.

paard paper piecing patchwork patroon
Paard in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de wei". In januari krijgt u daarom het patroon van een paard.