Nieuwsbrief - 2 april 2007

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quiltsters en borduursters,

Wat heerlijk dat het voorjaar weer aanbreekt! Helemaal passend bij dit ontluikende leven is de workshop bloemen die binnenkort op het programma staat. Verder allerhande nieuws op het gebied van patchwork en quilten. Dit keer zelfs een quilt- en borduurfestival.

workshop bloemen

Workshop bloemen

Er is nog plaats op de workshop `bloemen` die Alie de Boer binnenkort in onze winkel verzorgt. Deze workshop bestaat uit twee ochtenden: 12 mei en 9 juni 2007.
Aan de hand van een boek van Ruth MCDowell maakt u een quiltje met bloemen. Dit kan met de hand gedaan worden.
EQ6 Electric Quilt 6 veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen EQ6

Hoe zit het nu precies met de activering van Electric Quilt 6? Kan je Electric Quilt ook gebruiken als je een Mac / Apple computer hebt? Deze en allerlei andere vragen worden beantwoordt op de pagina met veelgestelde vragen over EQ6.

Natuurlijk kunt u ook nog een kijkje nemen op de pagina van EQ6. Verwijzingen naar alle Nederlandstalige informatie over dit prachtige ontwerpprogramma treft u hier aan.
tentoonstelling miniatuurquilts spakenburg

Tentoonstelling miniatuurquilts

Het Quiltersgilde organiseert van 18 t/m 21 april 2007 een tentoonstelling van miniatuurquilts in Spakenburg.


Quilt & Borduurfestival
Ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan, organiseert Veltrop Shop in samenwerking met organisatiebureau Ajamko een Quilt & Borduurfestival. Op dit festival is een uitgebreide expositie van quilts en borduurwerken.
concordialaan 5 ede

Verbouwing achter de rug
De bezoekers van onze winkel hebben het de afgelopen tijd wel gezien: ons woonhuis is enigzins verbouwd. De oude erker is verwijderd en er is een prachtige nieuwe erker voor in de plaats gekomen. Bekijk het resultaat hiernaast of op de pagina`s over het gezin.

homepage wilma karels
Homepage veranderd
De homepage van onze site ging alweer een heel tijdje mee zonder dat er echt wat aan was veranderd. Dat werd nu de hoogste tijd en daarom is de pagina nu volledig aangepast. Alle onderdelen van onze site worden nu overzichtelijk gepresenteerd. Als u het nog niet gezien heeft, neem snel een kijkje op de homepage. Het kan zijn dat uw PC de oude pagina in z`n geheugen heeft opgeslagen en u daarom geen verandering ziet. Dan moet u op F5 drukken om de homepage opnieuw te laden.
internationaal
Medewerking gevraagd
We zijn op zoek naar mensen met kennis van patchwork en quilten die tegen een redelijke vergoeding delen van onze website willen vertalen. We hebben het een keer geprobeerd met een vertaalbureau, maar de vertalers hebben dan geen kennis van het specifieke quilt- en borduur-taalgebruik.
Het meertalig maken van de onderdelen `blokken van de maand`, `quiltontwerp-kiezen, en `gratis patronen` staat als eerste op de planning.

Heeft u hier interesse voor of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan onze site, laat het ons weten!
gratis blok van de maand april quilten patroon
Blok van de maand

Heleen heeft zich weer uitgeput in het maken van allerlei variaties met het nieuwe blok van de maand.


kruiwagen paper piecing
Kruiwagen in de winkel
Het gratis patroon wat u deze maand in de winkel krijgt hoort bij het thema `In de tuin`. Het is deze keer een kruiwagen.