Nieuwsbrief - 26 februari 2007

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quiltsters en borduursters,

Deze nieuwsbrief is iets eerder dan u gewend bent. Aanstaande zaterdag is er namelijk een workshop in de winkel die ik graag nog onder de aandacht wil brengen. En er is alweer genoeg nieuws te melden ondanks de korte maand februari.

nieuwsartikelen nieuwe opzet
Thematische nieuwspagina"s
We hebben de pagina met nieuwsartikelen een flinke facelift gegeven. De artikelen kunt u nu per thema raadplegen of net als voorheen allemaal bij elkaar.

U kunt de nieuwsartikelen raadplegen voor de volgende thema"s:

Quilten
Borduren
Handwerken
Naaimachines
Alle artikelen bij elkaar inclusief algemene artikelen.
EQ6 Electric Quilt 6
Workshop EQ6
3 maart 2007 verzorgt Heleen Pinkster een gratis inloopworkshop over het ontwerpprogramma Electric Quilt 6. Heleen werkt al jarenlang met Electric Quilt en zij is momenteel druk bezig met het vertalen van de handleiding. Heleen presenteert het programma en u kunt tijdens deze workshop al uw vragen over EQ6 aan haar kwijt. Als u met EQ5 werkt en nog twijfelt of EQ6 iets voor u is, kan Heleen u ook precies de verschillen uitleggen.

Tijdens deze dag geldt ook de aanbieding zoals u die aantreft op de pagina van EQ6. U kunt ook de Nederlandstalige handleiding inzien en aanschaffen. Op de site hebben we bij de handleiding enkele reacties van gebruikers geplaatst.
Kortom, genoeg reden om eens gezellig langs te komen in onze winkel! De koffie of thee staat klaar.
quilt stoffen babystudio putten

Expositie en workshop
In het bezoekerscentrum "Zandenbos" van Staatsbosbeheer in Nunspeet worden tot en met 4 maart 2007 quilts geëxposeerd met de natuur en het landschap als inspiratiebron.

Op zaterdag 10 maart wordt een dagworkshop "Buitengewoon" georganiseerd door de Stoffen & Baby Studio in Putten. Uitgangspunt is een landschapsquilt waarvan ook een patchwork - patronenboek is verschenen.

Klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan waarin e.e.a. wordt aangekondigd.
gratis patronen categorieen

Gratis patronen nieuwe categorieën
Onze pagina met het overzicht van websites met gratis patronen is behoorlijk populair aan het worden. De pagina trekt duizenden bezoekers per maand.

Jolie Gökmen heeft enige tijd geleden alle websites nog eens langs gelopen en daarbij heeft zij per site aangegeven of er blokken van de maand of log cabin patronen op staan. Dit heeft geresulteerd in twee nieuwe categorieën.
Zoals u gewend bent, staan ook hier de sites gerangschikt op het aantal patronen wat er op staat. Dus de sites met de meeste blokken van de maand staan bovenaan. De categorie "Blokken van de maand" telt 66 sites!
Met dank aan Jolie die hier weer vele uren in heeft gestoken.  Veel plezier ermee!

Patchwork en quiltdagen Rijswijk
Patchwork & Quiltdagen
Op 16, 17 & 18 maart 2007 is de vierde editie van de Patchwork & Quiltdagen in Evenementenhal Rijswijk. Vele gespecialiseerde patchwork en quiltwinkels zullen met hun stand op de beurs aanwezig zijn om een grote sortering van lapjes, boeken, patronen e.d. aan te bieden.
gratis blok van de maand februari quilten patroon
Blok van de maand

Er staat weer een nieuw blok van de maand op de site: Transformation. Geniet van de diverse mogelijke verwerkingen. Kijk ook nog eens bij de andere blokken van de maand.


Printen blokken van de maand
We zijn bezig om de printfunctionaliteit van de blokken van de maand te optimaliseren. Als u wensen heeft op dit vlak, zou u die dan aan ons door willen geven?
merels paper piecing
Merel in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de tuin". In maart krijgt u een gratis blok van een Merel. In deze periode van het jaar word ik al regelmatig wakker gemaakt door dit prachtige schepseltje.