Nieuwsbrief - 2 januari 2007

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 


Beste quiltsters en borduursters,

Allereerst iedereen het allerbeste toegewenst voor het nieuwe jaar. Vriendelijk bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen en de vaak prettige reacties in de winkel of via de website.
Deze maand zijn er weer genoeg nieuwtjes te melden. Zoals u zult zien, heeft onze docente Heleen Pinkster niet stil gezeten... Veel plezier met de nieuwsbrief!

opruimingOpruiming
Het is één keer per jaar opruiming in onze winkel: in januari. De volgende dagen bent u van harte welkom om van allerlei koopjes te profiteren: 5, 6, 12 en 13 januari 2007.
Het gaat om de volgende opruimingsacties:
  • Tientallen stoffen € 10,= per meter (25% tot 40% korting)
  • Alle andere stoffen 10% korting
  • Elke klant een gratis lapje uit de lappenmand
  • Elke klant een gratis blok van de maand (zie onderaan deze nieuwsbrief)
  • Tientallen stoffen € 5,= per meter
  • Alle borduurpakketten 25% korting!
Kom gezellig eens langs! De koffie staat klaar.
boek heleen pinkster bos
Nieuw boek Heleen
Na veel enthousiaste reacties op de eerdere boeken (Zee en strand en Waterkant) heeft Heleen Pinkster nu een derde boek gemaakt: Foundation piecing in het bos.  Het boek is vrijwel volledig in kleur uitgevoerd en bevat duidelijke beschrijvingen en patronen.tentoonstelling quilten veenendaal
Tentoonstelling Veenendaal

De leden van de quilt-vereniging de Quiltsterren tonen vanaf eind december een deel van hun werk in museum Het Kleine Veenloo aan de Markt in Veenendaal. Een tentoonstelling met ruim tachtig quilts. Veenendaal is vlakbij Ede, dus wie weet valt er wat te combineren...

quilts kiezen - fantastische functie!
Quiltontwerp kiezen

Op internet zijn heel veel gratis patronen te vinden. Het is echter vaak lastig om aan de hand van zo'n patroon een quilt al "voor je te zien". Dat vraagt meestal behoorlijk wat creativiteit en voorstellingsvermogen. Om dit proces wat te vereenvoudigen hebben we op onze site een nieuw onderdeel laten bouwen door onze webmaster: quilt ontwerp kiezen. Het bestaat op dit moment uit een serie van ruim 150 quilts. Als een quilt je aanspreekt, kun je er op klikken om een vergroting te zien. Vervolgens kun je dan ook  selecteren op kleur: alleen quilts met dezelfde kleur tonen. Daarnaast kan er gekeken worden welke quilts er nog meer met hetzelfde patroon gemaakt kunnen worden. En tenslotte kan het betreffende patroon geprint worden. Klik op de afbeelding om naar het nieuwsartikel en de juiste pagina te gaan.

boerderij quilt patchwork patronen

Update blokken van de maand
De blokken van 2003 staan al enkele jaren op onze site. De blokken waren echter alleen in zwart-wit beschikbaar en alleen de totaalquilt in kleur. Heleen heeft echter onlangs de moeite genomen om van alle blokken een kleurenweergave te verzorgen. Het resultaat is te zien op onze vernieuwde blokkenpagina. De pagina werd te lang en daarom is alles nu netjes per jaar ingedeeld.gratis blok van de maand januari quilten patroon

Blok van de maand

Er is weer een nieuw gratis blok van de maand op onze site geplaatst met diverse mogelijke verwerkingen. Kijk naar het resultaat op de pagina met blokken van de maand of klik op het plaatje hiernaast om rechtstreeks naar het blok te gaan.

paper piecing koolmees quilten patchwork
Koolmees in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "in de tuin". In januari krijgt u een gratis blok van een koolmees: zie afbeelding hiernaast.