Nieuwsbrief - 30 oktober 2006

Terug naar het nieuwsoverzicht.


Beste quiltsters en borduursters,
Net terug van de "Tomatendag" van Ted Storm, is het alweer tijd voor een nieuwsbrief.
Erg gezellig trouwens die dag in "s Gravenzande. Altijd leuk om weer eens ondergedompeld te worden in de quiltsters. En een beetje aandacht voor onze winkel is natuurlijk ook niet verkeerd...

In deze nieuwsbrief is weer genoeg te melden: tijdschriften over quilten en borduren, een quiltmarkt, nieuwe ontwikkelingen rond EQ6 en natuurlijk de gratis blokken van de maand.

Let op: Onze winkel is zaterdag 4 november gesloten!

workshop rolmes quilten
Workshops snijden met rolmes en liniaal
11 november 2006 is er een workshop "snijden met rolmes en liniaal". Bij deze workshop maakt u een begin met een quilt waarbij u leert omgaan met het rolmes en de liniaal. Er is nog plaats bij deze workshop: meldt u snel aan! Klik op de afbeelding om naar de pagina met workshops te gaan.

gratis blok van de maand november quilten patroon

Blok van de maand

Er is weer een nieuw gratis blok van de maand op onze site geplaatst met diverse mogelijke verwerkingen. Kijk naar het resultaat op de pagina met blokken van de maand of klik op het plaatje hiernaast om rechtstreeks naar het blok te gaan.

tijdschriften over quilten, borduren en handwerken
Tijdschriften quilten en borduren
De donkere dagen zijn weer in aantocht. Wat is er dan prettiger dan elke maand een prachtig tijdschrift op de deurmat over je meest favoriete bezigheid? Doe uzelf een abonnement cadeau en u geniet een jaar lang van artikelen, patronen, ideeën en nog veel meer. Klik op de afbeelding om naar de pagina met tijdschriften over quilten en borduren te gaan.

EQ6 electric quilt 6 softwareEQ6
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover: EQ6 wordt in december geleverd. De mensen van Electric Quilt hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk wensen van gebruikers te verwerken in hun programma. Dit heeft geresulteerd in maar liefst 99 verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.
Als u al overweegt om een keer EQ6 aan te schaffen, is dít het moment om in te schrijven. De speciale inschrijvingsprijs van € 105,= is echt heel voordelig. Daarna gaat EQ6 ongeveer € 125,= kosten. Er is ook een upgrade van EQ4/5 naar EQ6 beschikbaar.


Quiltmarkt
D.V. zaterdag 4 november is er een grote quiltmarkt in zaal de Commanderij in Bennekom. Wij zullen op deze markt ook aanwezig zijn met een kraam. Om deze reden is de winkel de gehele dag gesloten.
Op deze markt zijn workshops, winkels, een expositie, een loterij, show en tell. J. Jansen houdt een lezing over "Kleur" en J. Hermsen houdt een lezing over "Kampioensquilt".

Het begint om 10 uur tot 16.00 uur. Het adres van zaal de Commanderij is: Commandeursweg 44 in Bennekom.

De workshops zijn:
Vouwpatchwork - Hester Huiskamp
Japanse blokjes - Mieke Gootjes
Roman stripes - Carolyn Hamaker
Onderzetter in de vorm van een ster - Alie de Boer
Fibermail - Tineke van Aalst
EQ5 - Heleen Pinkster (Heleen heeft al het vertaalwerk voor EQ6 op onze site gedaan, dus ze kan ook precies vertellen wat de verschillen zijn tussen EQ5 en EQ6)

Al met al belooft het een interessante en drukke dag te worden. Het adres van zaal de Commanderij is: Commandeursweg 44 in Bennekom.


quilt vakantie hongarije
quiltvakantie
We kregen nog een melding binnen van een nieuwe quiltvakantie. De bestemming van deze vakantie is Hongarije. Kijk op de pagina met quiltvakanties en groepsreizen voor meer informatie of klik op de afbeelding om meteen naar de juiste vakantie te gaan.
paper piecing uil quilten patchwork

Uil in de winkel
Elke klant krijgt bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van bosdieren. In oktober krijgt u een gratis blok van een bosuil: zie afbeelding hiernaast.

Kijk ook eens bij onze nieuwsartikelen.