Nieuwsbrief - 5 maart 2014

Terug naar het nieuwsoverzicht.

 

Beste quilters,

Het lijkt er op dat de lente is begonnen! De workshop bloemen en het gratis patroon in de serie bloemen sluiten daar mooi op aan.

Er is binnenkort ook een workshop Mosaiek waar nog plaats vrij is. Verder in deze nieuwsbrief de gebruikelijke tips en patronen.

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Gratis blok van de maand

 

Blok van de maand maart
Het nieuwe blok van de maand heet "Dubbelzijdig Log Cabin 3". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor deEQ7 gebruikers!

Theezakjespapier
Bij het maken van een dubbelzijdige log cabin quilt, kunt u gebruik maken van theezakjespapier.

Workshop bloemen

Workshop Bloemen
Workshop bloemen Alie de Boer verzorgt binnenkort een workshop over bloemen. Deze bloemen zien er heel echt uit. In verschillende patronen wordt er ook met 3 dimensionale stukjes gewerkt. Dit geeft een leuk effect. Het kan goed met de hand gedaan worden, maar met de naaimachine is ook geen probleem.

 

 

 

Workshops
 

Workshop Mosaiek
Alie de Boer verzorgt binnenkort een leuke workshop over Mosaieken. Je kunt mozaieken op veel plaatsen ontdekken. In deze workshop wordt een mozaiek in stof uitgedrukt, een bestaand patroon. Er wordt uitgelegd hoe dat kan en hoe u er ook zelf eens mee te experimenteren. Bij deze workshop is nog plaats.

 

 

 

Tips EQ7

 

Electric Quilt 7 - tip van de dag 39
Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Als u bij het "PatchDraw Ellipse" gereedschap een ellips in minder dan 4 delen wilt splitsen (convert to patch), dan verdeelt u de ellips eigenlijk in het dubbele aantal."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

 

 

Narcis

 

Narcis in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Bloemen". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Narcis.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2014 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7