Nieuwsbrief - 5 februari 2014

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Beste quilters,

De eerste maand van het jaar is alweer achter de rug. In de winkel was het een drukke maand. Somber weer en lange avonden laten zich prima combineren met het werken aan een mooie quilt.

Ook deze maand weer gratis patronen en tips voor EQ7. De start van de serie bloemen viel erg in de smaak. Deze maand een kleine en vroege lentebode!

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Blok van de maand
Blok van de maand februari
Het nieuwe blok van de maand heet "Dubbelzijdig Log Cabin 2". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Theezakjespapier
Bij het maken van een dubbelzijdige log cabin quilt, kunt u gebruik maken van theezakjespapier.

workshops
Workshop:  machinequilten en japanse puzzel
Binnenkort verzorgt Sandra Moesbergen een workshop machinequilten in onze winkel. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Heleen Pinkster verzorgt in maart een workshop Japanse puzzel! Daar is ook nog plaats voor enkele deelnemers.

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 38

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Ieder blok dat alleen uit vierkanten en rechthoeken bestaat, kan in een quiltlay- out worden veranderd. Kies QUILT > Create Quilt from Block."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Sneeuwklokje
Sneeuwklokje in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Bloemen". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Sneeuwklokje.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2014 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7