Nieuwsbrief - 6 januari 2014

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Beste quilters,

Een nieuw jaar, een nieuw begin: wij wensen alle nieuwsbrieflezers een gelukkig 2014!

In deze nieuwsbrief een leuke workshop en verder de gebruikelijke tips en gratis patronen. Dit jaar staan de gratis patronen in de winkel in het teken van bloemen. Dat belooft dus een fleurig jaar te worden!

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand januari
Het nieuwe blok van de maand heet "Dubbelzijdig Log Cabin 1". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Theezakjespapier bestellen
Theezakjespapier

Bij het maken van een dubbelzijdige log cabin quilt, kunt u gebruik maken van theezakjespapier.

Workshop japanse huisjes
Workshop japanse huisjes
Volgende maand verzorgt Alie de Boer een leuke workshop in onze winkel: Japanse huisjes! Er is nog plaats voor enkele deelnemers.

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 37

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "EQ7 knipt automatisch samengestelde blokken en blokken uit één stuk in de juiste maat bij ‘setting triangles’ in een ‘on-point’ quilt lay-out. Klik met de ‘selecteer knop’ op een driehoek, klik op FILE > Print > en kies uw printoptie."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Helleborus
Helleborus in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Bloemen". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Helleborus.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2014 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7