Nieuwsbrief - 9 december 2013

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Beste quilters,

Het waren twee bijzonder geslaagde dagen, de viering van ons 12,5 jarig jubileum! Doorlopend waren er bezoekers aan het werk bij Heleen Pinkster en Alie de Boer. Ondertussen was het in de winkel ook een gezellige drukte tijdens de opruiming.

Alle klanten hartelijk bedankt voor de vele reacties en felicitaties! In deze nieuwsbrief een kleine foto-impressie.

Kerstvakantie
Tijdens de Kerstvakantie is onze winkel gesloten op vrijdag en zaterdag 27 en 28 december.

Verder in de nieuwsbrief natuurlijk de gratis patronen en EQ7 tips. Er is binnenkort ook een workshop waar u aan mee kunt doen.

Tot ziens in onze winkel! 

Met vriendelijke groeten,

Wilma Karels
 

Gratis blok van de maand quilten patroon
Blok van de maand december
Het nieuwe blok van de maand heet "Sixteen point star". Klik op de afbeelding om het gratis patroon te downloaden. Het paper piecing patroon is ontworpen door Heleen Pinkster.

EQ7 Project bestand
Het is ook mogelijk het blok van de maand als EQ7 project bestand te downloaden! Zo kunt u in Electric Quilt het blok helemaal aan uw eigen wensen aanpassen. Een gratis service voor de EQ7 gebruikers!

Feest!
Enkele foto's van de open dagen: 12,5 jarig jubileum

We hebben op 15 en 16 november open dagen gehouden in het kader van het 12,5 jarig jubileum van onze winkel. Hier ziet u een kleine terugblik met enkele foto's.

Workshop vlechtwerk
Workshop vlechtwerk
Binnenkort verzorgt Heleen Pinkster een workshop 'Vlechtwerk' in onze winkel. In deze workshop leert u met de ´(fusible) bias tape maker´ te werken. De stroken stof die u hiermee maakt worden verwerkt in een vlechtwerk. Dit vlechtwerk kunt u thuis afmaken, en verwerken in bijvoorbeeld een tas of kussen. Er is nog plaats bij deze workshop!

Tips EQ7
Electric Quilt 7 - tip van de dag 36

Elke maand besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan een tip voor het gebruik van Electric Quilt 7. Deze maand is aan de beurt: "Ieder blok kan een quiltstencil worden als het op tabblad ‘layer 3’ geplaatst wordt. De stukjes kunnen op deze laag niet gevuld worden met stof, maar worden ingekleurd met het ‘Set Thread’ gereedschap. U kunt ook een stekenstijl kiezen voor het garen.."

Ga naar de pagina met EQ7 tips om de tip als PDF te downloaden.

Nijlpaard gratis patroon
Nijlpaard in de winkel
Elke klant krijgt in onze quiltwinkel bij een aankoop een gratis blok van de maand, ontworpen door Heleen Pinkster. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van "Afrika". Deze maand krijgt u daarom het patroon van een Nijlpaard.

Let op!
Dit patroon is alléén in de winkel gratis verkrijgbaar bij een aankoop en is niet los te bestellen, ook niet als u ver weg woont. Na afloop van 2013 komen alle blokken uit in de vorm van een patchwork boek. Dit boek kunt u dan eenvoudig via onze website bestellen.

 
En verder op deze site:

Quilt geschiedenis

Wilma Karels op Facebook

Quilt patronen

EQ7 quilt software

Geschiedenis quilten

Wilma Karels op Facebook

Quiltontwerp kiezen

Quiltsoftware EQ7