Terug naar het nieuwsoverzicht.

AlgemeneTentoonstelling Quiltersgilde 2013

Al voor de 30ste keer organiseert het Quiltersgilde haar Algemene Tentoonstelling.

Dit jaar keren we terug in de prachtige Grote Kerk te Alkmaar. Op vrijdag 6 september vindt de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling van patchwork en quilts. De tentoonstelling duurt tot en met woensdag 11 september.

In dit jubileumjaar van het Quiltersgilde hebben we een primeur: drie quilts van de Nederlandse quilters Ted Storm, Tonny Hering en Janneke de Vries, prijswinnaars in Houston, zullen voor het eerst in Nederland tijdens deze tentoonstelling te zien zijn.Ted Storm geeft tevens een aantal lezingen. Kaartjes hiervoor zijn tijdens openingsuren verkrijgbaar bij de stand van het Quiltersgilde.

Gedurende 6 dagen kunnen bezoekers genieten van 220 250 quilts, recent werk van de leden van het Quiltersgilde. Van traditionele tot art quilts, miniatuurquilts en eindwerkstukken van de cursus Quilten Speciaal zullen zijn te bewonderen. Ook zijn er diverse demonstraties.

In Alkmaar is tevens een winkelroute uitgezet: ongeveer 50 quilts zijn te zien in de etalages van winkels in de stad. Voor quiltfans dus een unieke gelegenheid om in eigen land quilts te bewonderen, winkels te bezoeken en medeliefhebbers te ontmoeten.

Het Quiltersgilde is met 13.000 leden een van de grootste verenigingen op handwerkgebied in Nederland. De Algemene Tentoonstelling is een jaarlijks terugkerend evenement, dat elk jaar ruim 6000 bezoekers trekt. Tijdens de tentoonstelling is een groot aantal quiltwinkels aanwezig.

- 29 augustus 2013