Terug naar het nieuwsoverzicht.

Naald en Draaddag in Houten op 9 juni 2007

De quiltgroep de Houten Klosjes organiseert op zaterdag 9 juni 2007 een Naald en Draaddag.

Er worden twee presentaties gehouden door leden van de Artquiltgroep TeXui.
Het gebeuren vindt plaats in de grote en de kleine zaal van de Grote Geer ,Snoeksloot 64 te Houten. De deuren zijn open van 10.00 tot 15.00 uur. Wat valt er allemaal te zien en te beleven? Er wordt een veiling gehouden van aangeboden lapjes, boeken, tijdschriften en hulpmiddelen die met de handwerktechniek quilten te maken hebben.

Er staan stands met informatie over quiltworkshops in en rondom Houten en stands waar o.a. lapjes kunnen worden gekocht; Er worden twee presentaties gehouden ( 11.00 en 14.00 uur) door leden van de Artquiltgroep TeXui, die landelijke bekendheid geniet. Enkele dames, waaronder Marjon Hoftijzer-Boer van deze groep zullen aanwezig zijn om toelichting te geven op hun werk; mevrouw Ien Rappoldt uit Vledder komt laten zien wat de Miao bevolkingsgroep uit zuidwest China voor prachtig textiele vaardigheden hebben, zoals o.a. het gevouwen patchwork.

Een gedeelte van de opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: zwarte vrouwen in Zuid Afrika, die in hun levensonderhoud voorzien door klein borduurwerk te maken, dat weer elders wordt verkocht.

Heeft u spullen in de vorm van lapjes, quiltboeken en quilttijdschriften of andere hulpmiddelen die nodig zijn voor deze techniek en u wilt het verkopen? Lees de spelregels voor de veiling op onze internetsite www.houten.com/houtenklosje of neem contact op met Antoinette Versteeg (030-6376481) De toegang bedraagt 2 euro en er is koffie en thee verkrijgbaar. Tevens is vanaf 13.00 uur het eetcafé de Kleine Geer (recht tegenover de Grote Geer!) open voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom! Nadere informatie: aversteeg@gmail.com.

De Houten Klosjes - 17 mei 2007