Handleiding borduren

Kijk ook eens bij onze borduurpakketten

Lees eerst deze beschrijving goed door; dit voorkomt vergissingen.

Werkwijze:
Slinger de stof om, om uitrafelen te voorkomen.
Borduur vanuit het midden. Maak geen lange draden aan de achterkant van uw borduurwerk. Maak bij het aan- en afhechten geen knoopjes.

Aan de garenkaart bevindt zich het garen bij de juiste symbolen. De symbolen waar geen garen bij zit, komen op het telpatroon niet voor. Als u de garenkaart rechtop houdt (zie afbeelding) dan leest u de symbolen van boven naar beneden.
De restjes garen kunnen aan de zijkant aangebonden worden.

Het telpatroon bestaat uit verschillende delen. Dit is om te voorkomen dat het telpatroon door slijtage op de vouwen onleesbaar wordt.

De kruissteekjes worden gemaakt met 2 draadjes splijtgaren over 2 draadjes van de stof. Borduur eerst halve kruissteken van beneden naar boven , dan de tweede rij van boven naar beneden. (zie fig. A)
De eventuele stiksteekjes worden gemaakt met 1 draadje splijtgaren over 2 draadjes van de stof. (zie fig. B). Borduur de stiksteekjes pas als alle kruissteekjes gemaakt zijn.

Bij de eventueel voorkomende stiksteekjes staat het symbool van de te gebruiken kleur op het telpatroon aangegeven. (“stiksteken met:..”)

Afwerking: Na het borduren kunt u het borduurwerk onder een vochtige doek luchtig aan de achterkant persen. Wilt u uw borduurwerk wassen, doe dit dan in een goed wolwasmiddel.

Tenslotte:
Wij doen over het algemeen ruim voldoende garen in het borduurpakket. Mocht u onverhoopt van één of meerdere kleuren garen toch tekort hebben, dan krijgt u dat van ons gratis nagestuurd. Stuur ons dan een aan uzelf geadresseerde envelop en een briefje waarop u de symbolen tekent waarvan u tekort hebt. Zet er ook de naam van het borduurpakket bij. U krijgt het garen dan binnen enkele dagen toegestuurd.

De complete collectie borduurpakketten vindt u via de overzichtspagina

 Deze handleiding is ook te downloaden als pdf-bestand ( 159 kb).