Borduurpakket Escher

Bezoekers van onze winkel zien hem meteen hangen: een reusachtig langwerpig borduurpakket. Wat mag dat zijn?

De meeste mensen herkennen wel het werk van de bekende kunstenaar Escher er in.

Esher borduurpakket

 

Het gaat om een deel van het werk "Metamorphosis II" wat Esher in 1940 maakte. Het borduurwerk is ruim 2,5 meter lang en 40 cm hoog. Het is geborduurd door mijn vader, de heer G. van Dijkhuizen uit Ede. Ik heb het voor hem ontworpen met het borduurprogramma StitchCraft Publisher, het programma waarmee al onze borduurpakketten zijn ontworpen. Er onder hangt overigens ook een borduurwerk van een afbeelding van Esher. Dat is ook door m'n vader geborduurd. Hij heeft het geborduurd voor m'n man Machiel die nogal weg is van de afbeeldingen van Esher.

Het borduurpakket is helemaal vol geborduurd, ook de witte delen. Het is 1598 breed bij 186 steken hoog. Dat betekent dat mijn vader in totaal 297.228 steken heeft geborduurd voor dit pakket. Het gaat dan om ruim 1100 meter DMC borduurzijde en dat zijn ruim 137 strengen.

Hieronder staat een detail van het borduurwerk. Mijn vader had het borduurwerk in principe gewoon voor de aardigheid geborduurd, alleen nu het af is, past het niet echt in hun woonkamer.

borduurpakket esher detail

Het borduurwerk is te koop voor de hoogste bieder en de opbrengst gaat naar Woord en Daad. U kunt een bod doen via het contactformulier.