Patchwork patroon: Midnight Sunlight in the Union

Terug naar het overzicht met blokken van 2002

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van de Euro. De buitenste rand van de ster is afgeleid van het blok 'The Union'. Het binnenste deel ziet er elke maand anders uit, en staat in het teken van een land dat deelneemt aan de Euro. Deze maand is dat Finland. Deze maand kunt u de 12 sterren van de Eurolanden compleet hebben.

Tips
Pas zelf de maten van het blok aan. (Als u het blok 36 x 36 cm maakt, kunt u alle blokkken van dit jaar op de zelfde grootte maken.)
Gebruik voor de witte vlakken lichte kleuren en voor de grijze vlakken medium en donkere kleuren. Als u van plan bent om alle sterren te maken, kies dan als achtergrond een kleur waar u veel stof van heeft, zodat deze ook in de andere blokken kan terugkomen als achtergrond.

Werkwijze
Dit blok bestaat uit 6 verschillende mallen. De 4 verschillende maten driehoeken zijn : De aller kleinste heeft korte kanten van 4 x 4 cm, de een na kleinste heeft een lange kant van 8 cm en een hoogte van 4 cm(deze hoort bij de vorige). De aller grootste heeft een lange kant van 12 cm en een hoogte van 6 cm, de een na grootste heeft korte kanten van 6 x 6 cm (LET OP de draadrichting is anders dan bij de een na kleinste). Verder zijn er nog kleine (4 x 4 cm) en een grote (6 x 6 cm) vierkanten. Naai eerst zo veel mogelijk delen tot een strook, en zet daarna de stroken aan elkaar.

EQ6 electric quilt 6 knop
Dit patroon is gemaakt met het prachtige
ontwerpprogramma Electric Quilt 6.

Om te downloaden:


Kijk ook eens bij Picasa, een gratis foto bewerk programma. U kunt hiermee een diapresentatie maken, foto's branden op CD of DVD, een screensaver maken en nog veel meer. Er is ook een fotografie cursus en informatie over digitale camera's.

Wilt u meer blokken van de maand? Neem dan eens een kijkje op de site van Heleen Pinkster.