Patchwork patroon: Like a Dresden Plate in the Union

Terug naar het overzicht met blokken van 2002

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van de Euro. De buitenste rand van de ster is afgeleid van het blok 'The Union'. Het binnenste deel ziet er elke maand anders uit, en staat in het teken van een land dat deelneemt aan de Euro. Deze maand is dat Duitsland. In December heeft u dan de 12 sterren van de Eurolanden compleet.

Tips
Pas zelf de maten van het blok aan. (Als u het blok 36 x 36 cm maakt, kunt u alle blokkken van dit jaar op de zelfde grootte maken.)
Gebruik voor de witte vlakken lichte kleuren en voor de grijze vlakken medium en donkere kleuren. Als u van plan bent om alle sterren te maken, kies dan als achtergrond een kleur waar u veel stof van heeft, zodat deze ook in de andere blokken kan terugkomen als achtergrond.

Werkwijze
De buitenste rand van dit blok is 6 cm breed. Het binnenste deel is 24 x 24 cm. Teken dit deel helemaal op mmpapier. Zet langs de buitenkant om de 2 cm een stip. Dit zijn belangrijke punten die u kunt gebruiken bij het tekenen van het Like a Dresden Plate blok. Teken eerst een + en een X door het hele blok van 24 x 24 cm. Om de punten van de 'bloem' te vinden zet u vanuit de hoeken 3 stapjes (van 2 cm) opzij en 3 stapjes naar binnen. Voor de andere punten zet u vanuit de hoeken 4 stapjes opzij en 1 naar binnen. Het blokje in het midden is 4 x 4 cm.Maak als laatste de stroken van de buitenste rand, maar zet de vierkantjes aan de delen van links en rechts. Zet de stroken onder en boven aan het Like a Dresden Plate blok, en zet als laatste de linker en rechter strook (plus vierkantjes) aan het geheel vast.

Succes

Om te downloaden:

  • blok 9 2002 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.
     

Kijk ook eens bij Picasa, een gratis foto bewerk programma. U kunt hiermee een diapresentatie maken, foto's branden op CD of DVD, een screensaver maken en nog veel meer. Er is ook een fotografie cursus en informatie over digitale camera's.

Wilt u meer blokken van de maand? Neem dan eens een kijkje op de site van Heleen Pinkster.