Patchwork patroon: Schuur

Terug naar het overzicht met blokken van 2003

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van 'Country Life'. Elke maand worden de blokken op dezelfde maat afgedrukt. Om de maat te veranderen hoeft u alleen maar een grotere of kleinere kopie te maken. Gebruik vlieseline als ondergrond (foundation) en naai de lapjes hier op zoals bij de Log Cabin cursus (foundation piecing).

Werkwijze
Dit blok bestaat uit verschillende mallen. Kopieer dit blad op de gewenste grootte, teken deze afbeeldingen op vlieseline over (A t/m D wel wat verder uit elkaar dan op de afbeelding). Knip alle mallen uit het papier. Gebruik deze mallen in spiegelbeeld op de achterkant van de stof. Knip de stukjes stof met naadtoeslag uit. Naai eerst alle delen van groep A op de vlieseline aan elkaar, in volgorde van nummering. Herhaal dit voor groep B. Naai nu groep A aan groep B. Leg groep AB op groep C en ga verder met nummer 15 enz. Naai als laatste groep D aan het geheel.

Tip
De ramen kunt u als een geheel naaien. Nummer 1 t/m 5 en 8 t/m 12 zijn dan twee hele stukken.
Succes.

Om te downloaden:

  • blok 2 2003 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.
     

Kijk ook eens bij Picasa, een gratis foto bewerk programma. U kunt hiermee een diapresentatie maken, foto's branden op CD of DVD, een screensaver maken en nog veel meer. Er is ook een fotografie cursus en informatie over digitale camera's.

Wilt u meer blokken van de maand? Neem dan eens een kijkje op de site van Heleen Pinkster.